MALZEME LİSTESİ
*2 Su Bardağı Kuru Fasulye
*5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*1 Adet SoÄŸan
*1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*1 Tatlı Kaşığı Tuz
*5 Su Bardağı Kaynar Su
KURU FASULYE YAPILIÅžI
Ön Hazırlık: 2 Su bardağı kuru fasulye ayıklanır ve yıkanır. Uygun bir tencere içerisine alınır ve üzeri üç parmak geçesiye kadar soÄŸuk su ile doldurulur.Bir kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilir. Sabah, fasulyenin suyu deÄŸiÅŸtirilir ve tencere ocak üzerine alınır. Yüksek ısı da tencere kaynamaya baÅŸladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocak ısısı en düÅŸük ısı konumuna getirilir.En düÅŸük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haÅŸlanır. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soÄŸuk sudan geçirilecek. SoÄŸan yemeklik doÄŸranır. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilir.Tencereye, 5 Yemek kaşığı sıvıyağı katılır.Yemeklik olarak doÄŸradığımız, 1 Adet soÄŸan konur.DüÅŸük ısı da, soÄŸanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulur.1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Tatlı kaşığı biber salçası ilave edilir, yine düÅŸük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. 5 Su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haÅŸlanmış kuru fasulye karıştırılır.Tenceredeki malzemeler kaynamaya baÅŸladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.